tirsdag 22. november 2011

IAT sitt potensial






IAT som står for interaktive tavler er trykksensitive tavler som blir kontrollert av ei datamaskin kopla til ein projektor (Mork, S:2011) Desse digitale tavlene gir store potensial i læringsprosessen.

Digitale tavler engasjerer både små og store. Tavlene gir store moglegheiter til å ta i bruk ulike programmer, multimedieverktøy og internett. Ved å ta i bruk desse tavlene i undervisninga kan ein på mange måtar lette læringsprosessen. Tavlene møter kvar enkelt elev, dette fordi tavlene tek omsyn til elevane sine forskjellige læringsstilar og fordi elevane sine sanseapparat blir forsterka når elevane både får lytte, sjå, kjenne på og vere i bevegelse. Undervisninga blir variert og tilpassa kvar enkelt, samtidig som den fungerer som ein motivasjonsfaktor for læring for både elevar og lærarar.

Til ettertanke: For at IAT skal ha eit potensial, blir det også stilt store krav til læraren. I tillegg til at det digitale verktøyet er tilgjengeleg må også læraren ha kjennskap til desse tre elementa for at verktøyet skal gje meirverdi i undervisninga:

Digital kompetanse

Didaktisk kompetanse

Pedagogisk kometanse 

___________________________________________________________

Kjeldeliste

Mork, S (2011): Naturfag.no Henta 22.11.2011 frå http://www.naturfag.no/artikkel/vis.html?tid=1106476





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar